Le5 Stagioni

Moka CIABATTA ROMANA mešanica 10kg

Ciabatta Romana je mešanica za pripravo pizze in pala alla romanaPrimerna je za pripravo izjemno zračnega, lahkega in hrustljavega testa po direktni ali indirektni metodi. Pizza in pala alla romana je značilne podolgovate oblike, značilno pa je, da jo predpečemo. Tik pred postrežbo še enkrat zapečemo, da je hrustljava ter nadevamo z nadevom.


*za več info klikni spodaj na +

22,90 € Cena:
22 90 Cena:

In stock

Podrobnosti

PRIPRAVA pizza in pala alla romana - CIABATTA ROMANA

1.
direktna metoda

SESTAVINE:
1000g mešanice CIABATTA ROMANA
700g vode
20g olja
20g soli
4g pivskega kvasa

PRIPRAVA
Zmešajte moko in kvas. 
Dodajte 80% vode in gnetite 4 min na prvi hitrosti.
Med gnetenjem postopoma dodajajte preostanek vode, hitrost povečajte na drugo stopnjo.
Dodajte sol, ko je popolnoma vmešana, pa še olje. Končna temperatura testa naj ne preseže 24 st. C.

ZORENJE
Testo damo v posodo s pokrovom (trikratni volumen testa) in zorimo v hladilniku 30 ur na 2 st. C

OBLIKOVANJE 
Oblikujte hlebčke cca 250g in pustite vzhajati 6 ur na 22 st. C

PEKA
Testo nadevamo in pečemo na 310 st. C

2.
BIGA - indirektna metoda

PRIPRAVA BIGE

SESTAVINE:
1500g mešanice CIABATTA ROMANA
900g vode
10g suhega pivsega kvasa Le 5 Stagioni

Vse sestavine gnetemo (spirala) 4-6 minut na nizki hitrosti. Testo damo v zaprto posodo in pustimo počivati v hladilniku (+ 4 st. C) 16-24 ur.

OSVEŽITEV TESTA

SESTAVINE:
500g mešanice CIABATTA ROMANA
2,5g Pivskega kvasa Le 5 stagioni
640g vode (postopoma doziramo)
40g soli (dodamo sredi gnetenja, ne takoj na začetku) 
40g Ekstra deviškega oljčnega olja (dodamo proti koncu gnetenja)
Gnetemo 4 min na nizki hitrosti (hitrost 1) in 10 min na drugi hitrosti s spiralo.
Testo položimo v posodo in pustimo počivat 40 minut pri sobni temperaturi.
Testo razporedimo na 500 g hlebčke oz. gramaturo, ki jo želimo.
Pustimo vzhajati 4 ure pri sobni temperaturi.
Predpeka: pečico ogrejemo na 290 st. C in pečemo 4-6 minut (odvisno od moči pečice) in testo ohladimo in pospravimo v zmrzovalnik. Po potrebi vzamemo iz zmrzovalnika, dodamo topinge in popečemo na 290 st. C za 5 min. 

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 22,90 eur

Sestavine

mehka PŠENIČNA moka tip 00, suhe droži iz PŠENIČNE moke, sok acerole v prahu (acerola, maltodextrin), prehranski encimi (amilaza, hemicelulaza). 

Lahko vsebuje sledi SOJE, JAJC, MLEKA, SEZAMOVIH SEMEN.

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

 

Moka CIABATTA ROMANA mešanica 10kg

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1439 kJ/ 339 kcal
Maščobe0,9 g
- od tega nasičene maščobe0,1 g
Ogljikovi hidrati69 g
- od tega sladkorji1,5 g
Prehranske vlaknine2 g
Proteini13 g