O NAŠI TRGOVINI in KJE NAS NAJDETE

vina iz toskane - okusi italije

V trgovinici OKUSI ITALIJE najdete izbrane gourmet prehranske izdelke iz različnih delov Italije. Našo ponudbo ves čas dopolnjujemo in širimo z avtentičnimi okusi in izdelki. Nakupovanje pri nas je popotovanje po Italiji.

VINA

Na severu Italije, v okolici Trevisa, najdemo enega svetovno najbolj znamenitih penečih vin - PROSECCO. Prosecco je peneče vino pridelano po charmat metodi iz sorte glera. V Italiji imajo registriranih več kot 400 avtohtonih vinskih sort. Slednje bogatijo tudi znameniti AMARONE DELLA VALPOLLICELLLA, katerega rojstni kraj je v okolici mesta Verona. Južneje, v Toskani je doma CHIANTI, katerega osnova je sangiovese. Pri nas ponujamo Chianti Colli Senesi DOCG, zaščiteno vinorodno območje, ki se nahaja južno od Siene. Iz pokrajin Kampanija in Apulija ponujamo vina iz lokalnih sort PRIMITIVO in FALANGHINA. Najjužnejši del Italije je vulkanski otok Sicilija, od koder prihaja imenitno vino NERO D'AVOLA. Okoli Sicilije se nahaja precej šnje število manjših otokov, ki niso samo imenitne turistične destinacije, temveč tudi kraji, kjer najdemo imenitne izdelke. Pantelleria je otok, ki z eno nogo stopa že proti Afriki, znan pa je po imenitnem alkoholiziranem desertnem vinu MOSCATO DI SICILIA.

okusi italije vina

GRAPPA IN TIPIČNI ITALIJANSKI LIKERJI

Grappa je pomemben del italijanske kulture in zgodovine. Destilat je proizveden iz mehko stisnjenih tropin v tradicionalnih bagnomaria kotlih z dvojnim dnom v omejenih serijah. Za italijo so značilni tudi razni likerji, ki jih postrežemo na koncu obroka, h kavi ali pa jih dodabo sladicam in koktejlom. Najbolj znana sta limoncello iz siciljanskih limon ter amaretto,  ki ga odlikujejo arome mandljev.

SIRI

Italija pozna mnogo različnih sirov svetovnega slovesa. Takšna sta na primer Parmigiano Reggiano DOP in Grana Padano DOP. Tudi Provolone Valpadana DOP ter Asiago in Montasio so siri, ki so osvojili svet. Tako kot pri vinih, imamo tudi pri sirih in drugih kmetijskih izdelkih evropske sheme kakovosti - oznaka DOP - ki garantirajo določeno področje in način pridelave. 

BIO SUŠENA ZELENJA IN ZELENJAVNI ČAJI

Nov način kuhanja in nova kategorija čajev s tipičnimi italijanskimi sestavinami - limone, bergamot, radič, cavolo nero ali kodrolistni ohrovt

bio zelenjavni čaj okusi italije vegan paradižnik

POMARANČE IN LIMONE IZ SICILIJE

Sicilija je zemlja sonca, čudovitih sadežev in božanskih arom. Limone in pomaranče iz Sicilije veljajo za ene najboljših na svetu. V naši trgovinici ponujamo originalni sadni namaz iz limon in pomaranč iz Sicilije, limoncello in GIN iz siciljanskih citrusov.OPOZORILO

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana, zato mora biti kupec v času oddaje naročila  polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

ALKOHOLNE PIJAČE: Živilo vsebuje alkohol in primerno za otroke do 18. leta ni primerno. Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!