Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju
ICG Svetovanje d.o.o.
Fabianijeva 31
Slovenija
DŠ: SI64126048
Matična številka: 2312930000
Telefon: 051 338 597
Email: info@icg.si
v nadaljevanju: ICG d.o.o.

Splošni pogoji so veljavni v trenutku nakupa (potrditve naročila s strani prodajalca).

Vrste uporabnikov
Ob potrditvi naročila kupec prejme status kupca naročenega blaga.

Dostopnost informacij
ICG d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev – podatki so objavljeni na: http://www.okusiitalije.si,
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v nasprotnem kupca o tem obvestimo),
e) pogoje dostave izdelka (način in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Vse objavljene cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku potrditve naročila s strani prodajalca, ICG d.o.o. si pridržuje pravico, da obdobno lahko spreminja objavljene cene.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med ICG d.o.o. (prodajalec) in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ICG d.o.o. kupcu pošlje potrditev naročila, ki je bilo plačano po predračunu. Od trenutka, ko je kupcu izdan predračun, so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ICG d.o.o. kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. potrditev naročila in sporočilo o statusu naročila) je shranjena pri prodajalcu ICG d.o.o. in je kupcu na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave

V primeru plačila po povzetju ali s plačilno kartico pakete odpremimo najkasneje v 48 urah. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu odpošljemo najkasneje v 48 urah od prejema nakazila na TRR.

Pošiljke odpremljamo ob delavnikih. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

V kolikor blaga ni na zalogi, o tem nemudoma obvestimo kupca po e-pošti ali po telefonu.

Načini plačila
- po predračunu na TRR prodajalca: SI56 6100 0002 5157 588 pri DELAVSKA HRANILNICA d.d., Miklošičeva cesta 5, SI-1000 LJUBLJANA,

- s kartico,

- po povzetju, pri čemer je strošek odkupnine 1,00 eur dodatno obračunan.

Stroški
Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 50,00 € so brezplačni. Za nakupe do vključno 49,99 € je cena pakiranja in dostave 3,99 €.

Možen je tudi osebni prevzem v našem skladišču (Industrijska cona Slovenska vas 2L. 8261 Jesenice na Dolenjskem) po predhodni najavi. V tem primeru vam stroškov dostave in pakiranja ne zaračunamo.

Opozorilo: ICG d.o.o. dostave vrši samo na naslove v Republiki Sloveniji. Zgoraj zapisani pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Izdaja računa
ICG d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov po predračunu kupcu izstavi račun ( v pdf formatu na e-naslov kupca).

Postopek nakupa
1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.brezsladkorja.si izberite izdelek in nam po e-pošti pošljite naročilo na naslov: info@icg.si
2. Naslov kupca, naslov za dostavo: Prosimo, da nam ob naročilu sporočite tudi naslov ter kontaktne podatke kupca (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko) in naslov za dostavo naročenih izdelkov.

Postopek obveščanja o nakupu
Po prejetem naročilu kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. ICG d.o.o. bo kupcu posredoval Predračun za naročeno blago.
ICG d.o.o. lahko zaradi preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja pravilnosi dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da nam podjetje sporoči poleg podatkov o nazivu še davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica kupca do odstopa od pogodbe
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga podjetju na elektronski naslov (info@icg.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec, ki odstopi od pogodbe, mora najkasneje v 14 dneh od prejema naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: ICG d.o.o., Fabianijeva 31, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini ter obliki.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi kopijo računa za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili najkasneje v 8 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Akcije, popusti, kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v kolikor je označeno drugače. 

Varnost
ICG d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter podatkov o plačilih.

Varovanje osebnih podatkov
ICG d.o.o. se zavezuje, da bo osebne podatke naročnika-kupca varoval skladno z zakonodajo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov
Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi navedenih pravnih osnov:
– kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
– kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
– kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Komunikacija
ICG d.o.o. bo s kupcem komunicira preko sredstev komunikacij na daljavo (e-poštnega naslova kupca, telefonske kontaktne številke) za potrebe ureditve naročila. Ob posredovanem sporočilu s strani kupca ICG d.o.o. smatra, da je uporabnik kupec izrecno privolil v uporabo svojih kontaktnih podatkov za namene medsebojnega komuniciranja.

Omejitev odgovornosti
ICG d.o.o.si po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo OKUSI ITALIJE kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za oddajo naročila. Kupec mora zagotoviti ustrezno tehnično varnost in zaupnost lastnih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori
ICG d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže osebno, telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@icg.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ICG d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Po svojih najboljših močeh si sicer prizadevamo, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Informacije na straneh spletne trgovine http://www.okusiitalije.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene zdravljenju bolezni, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč.

Prehranske izjave pri določenih izdelkih so podane skladno s pridobljenimi certifikati (npr.”brez glutena” ali “brez laktoze). Pri preprečevanju in zdravljenju bolezni priporočamo, da upoštevate navodila lečečega zdravnika.

OPOZORILO

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana, zato mora biti kupec v času oddaje naročila  polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

ALKOHOLNE PIJAČE: Živilo vsebuje alkohol in primerno za otroke do 18. leta ni primerno. Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!