MOKA 00 VERACE PIZZA NAPOLETANA W310 1kg

Mehka pšenična moka tip 00 s srednje visoko vsebnostjo proteinov je najboljša izbira za pripravo prave pizze napoletane. Certificirana je s strani Associazione VERACE PIZZA NAPOLETANA (AVPN).


Primerna je za pripravo testa po direktni in indirektni metodi za pico napolitano in zagotavlja odlične rezultate s srednjim časom fermentacije (do 24h). Omogoča razvoj elastičnega testa in popolne skorje pri pečenju. 


moka tip 00
certifikat VERACE PIZZA NAPOLETANA
absorbcija min. 55%
srednji čas fermentacije
13% beljakovin
W 310

2,19 € Cena:
2 19 Cena:

In stock

Podrobnosti

MOKA TIP 00 VERACE PIZZA NAPOLETANA 

Lastnosti
vlaga            max 15,5 %
beljakovine   min 13 %
pepel            max 0,55 %
W                  W 310
P/L                0,60
absorbcija     min. 55%

Za srednje dolgo fermentacijo: do max 24H

Pizza po receptu pizzaiola Johnnyja Di Francesca

SESTAVINE:
1kg moke 00 pizza Napoletana
590 ml vode
30g soli
0,5-2g svežega kvasa

PRIPRAVA:

V veliki posodi zmešamo sol in vodo. Dodamo 10% moke in dobro premešamo. Postopoma dodamo še preostanek moke in kvas, da se vse sestavine povežejo. Testo na rahlo pomokani površini mesimo 10 min, dokler ne postane gladko in elastično.

Testo postavimo v rahlo pomokano posodo in jo pokrijemo z vlažno krpo ali s folijo za živila ter pustimo vzhajati 30 min. Testo oblikujemo v 6-8 enako velikih kroglic. Postavimo jih v rahlo pomokano posodo z ravnim dnom, pokrijemo z vlažno krpo ali folijo za živila in pustimo zoreti 10-12h oz. da podvojijo volumen. Oblikujemo v pizzo. 

MOKA je primerna tudi za višji % hidracije.  

Sestavine

mehka PŠENIČNA MOKA tip "00".

Lahko vsebuje sledi SOJE.

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Moka je 100% pridelana s pomočjo obnovljivih virov - 100% zelena energija.

MOKA 00 VERACE PIZZA NAPOLETANA W310 1kg

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1437 kJ/ 339 kcal
Maščobe0,9 g
Ogljikovi hidrati70 g
- od tega sladkorji1,5 g
Prehranske vlaknine2 g
Proteini13 g