Se tudi ti že zelo veseliš velikonočnih praznikov? Za prazničen zajtrk priporočamo italijanske antipaste s sveže pečenim, dišečim kruhom, ki ima hrustljavo skorjico in mehko sredico. Če si v dvomih in si želiš pripraviti nekaj gurmanskega, a hkrati enostavnega, priporočamo velikonočne žemljice s tartufi in semeni. Preberi recept in se pripravi na velikonočne praznike!
Velikonočne žemljice s tarufi in semeni
SESTAVINE:
- 0,5 kg bele pšenične moke tip 0 Vigorosa
- 80 g masla
- 20 g 5 stagioni suhega pivskega kvasa
- 1 žlička soli
- ščepec sladkorja
- 3 čajne žličke Marini tartufate s črnim tartufom
- 1,5 dl mlačne vode
- Za posip izberi semena po lastnem okusu (sezamova, bučna, sončnična...)
PRIPRAVA:
- V veliko posodo za pripravo testa stresemo pšenično moko tip 0 Vigorosa, sol, zmehčano maslo, sladkor, mlačno vodo, zmešamo in na koncu dodamo suh pivski kvas.
- Testo lahko zgnetemo z rokami ali električnim mešalnikom. Gnetemo toliko časa, da testo postane gladko in enakomerno.
- Pri koncu gnetenja v testo vmesimo Marini tartufato.
- Ko je testo pripravljeno, pripravimo pomokano površino, nanjo položimo testo in ga pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 30 minut.
- Pripravimo nizek pekač in ga obložimo s peki papirjem. Iz testa pripravimo kroglice ali željeno obliko žemljic.
- Pečico segrejemo na 170 stopinj z možnostjo ventilacijske peke in pečemo 45-50 minut.
Uživajte v velikonočnih praznikih in gurmanskih okusih!