Velikonočne žemljice s tarufi in semeni

Se tudi ti že zelo veseliš velikonočnih praznikov? Za prazničen zajtrk priporočamo italijanske antipaste s sveže pečenim, dišečim kruhom, ki ima hrustljavo skorjico in mehko sredico. Če si v dvomih in si želiš pripraviti nekaj gurmanskega, a hkrati enostavnega, priporočamo velikonočne žemljice s tartufi in semeni. Preberi recept in se pripravi na velikonočne praznike!

Velikonočne žemljice s tarufi in semeni

SESTAVINE:

PRIPRAVA:

  1. V veliko posodo za pripravo testa stresemo pšenično moko tip 0 Vigorosa, sol, zmehčano maslo, sladkor, mlačno vodo, zmešamo in na koncu dodamo suh pivski kvas.
  2. Testo lahko zgnetemo z rokami ali električnim mešalnikom. Gnetemo toliko časa, da testo postane gladko in enakomerno.
  3. Pri koncu gnetenja v testo vmesimo Marini tartufato.
  4. Ko je testo pripravljeno, pripravimo pomokano površino, nanjo položimo testo in ga pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 30 minut.
  5. Pripravimo nizek pekač in ga obložimo s peki papirjem. Iz testa pripravimo kroglice ali željeno obliko žemljic.
  6. Pečico segrejemo na 170 stopinj z možnostjo ventilacijske peke in pečemo 45-50 minut.

Uživajte v velikonočnih praznikih in gurmanskih okusih!