Toplejši in daljši dnevi so tu. Res smo jih že nestrpno pričakovali! V tem delu leta pogosto naša prehrana postane bolj barvita in sestavljena iz najrazličnejših sestavin. Pri izbiri sestavin bodite kreativni in izberite zelenjavo po svojem okusu. @fridge.babe je pripravila odličen, hranljiv pomladni recept. Čičerikina solata s pečeno papriko in feto vas bo zagotovo prepričala!
Čičerikina solata s pečeno papriko in feto
SESTAVINE za eno porcijo:
-1 velika rdeča paprika (100 g)
-1/2 srednje čebule (50 g)
-60 g češnjevih paradižnikov
-30 g vloženih feferonov
-130 g vložene čičerike
-30 g fete
-šopek svežega peteršilja
-sok 1/2 limone
-Anfosso balzamični kis iz Modene
-1 žlička medu
-1 Anfosso žlička ekstra deviškega olivnega olja
-sol, poper
PRIPRAVA:
- Segrejemo olivno olje in žličko medu. Na tem prepražimo na rezine narezano papriko in čebulo.
- Pražimo 10 min, zalijemo z nekaj žlic vode, solimo in popramo ter dušimo dokler se paprika ne zmehča.
- Odcedimo čičeriko, ji dodamo praženo čebulo in papriko, prepolovimo paradižnike, očistimo in narežemo feferone, jih dodamo zraven in dodamo sesekljan peteršilj.
- Čez solato prelijemo balzamični kis, sok polovice limone in dodamo sol.
- Vse skupaj dobro premešamo in potresemo s feto.
Solati pa lahko dodate tudi pečen losos, piščančji file, tempeh ali tofu.
Dober tek!