Anfosso

BALZAMIČNI KIS iz Modene IGP Anfosso 500ml

Balzamični kis iz Modene IGP je narejen iz vinskega mošta in staranega vinskega kisa, po tradicionalnem postopku s staranjem v lesenih sodih. Za osnovo služijo lokalne sorte grozdja (lambrusco, sangioveses, trebbiano, albana, idr.). Je polnega telesa in sladkastega okusa, z notami po začimbah in marmeladi, zato se odlično poda k vsem vrstam zelenjave, ribam in rdečemu mesu.


EMILIA ROMAGNA
aromatičen in sladkast

kislost 6%
gostota 1,18


Klasifikacija ABM: 4 SEALS

11,50 € Cena:
11 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

BALZAMIČNI KIS IZ MODENE - Aceto balsamico di Modena IGP

Balzamični kis iz Modene (Aceto Balsamico di Modena - ABM) je pridelan iz fermentiranega, kuhanega ali koncentriranega vinskega mošta sort Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana ali Montuni. Vinskemu moštu je nato dodan vinski kis in določen odstotek 10 ali več let staranega kisa. 

Balzamični kis iz Modene IGP je izdelek z zaščiteno geografsko označbo, zato je njegova pridelava in predelava omejena na provinci Modena in Reggio Emilia.

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 11,50 eur

Sestavine

kuhan grozdni mošt, vinski kis. Vsebuje sulfite.

 

BALZAMIČNI KIS iz Modene IGP Anfosso 500ml

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1120 kJ/263 kcal
Ogljikovi hidrati61 g
- od tega sladkorji61 g
Proteini0,3 g