Tagliatelle amalfitane s piščancem in slanino

Si tudi ti ljubitelj vseh vrst domačih italijanskih testenin? Poleg izbire prave omake, so ključnega pomena domače jajčne italijanske testenine! V mrzlih zimskih dneh te bo zagotovo pogrel recept za tagliatelle amalfitane s piščancem in slanino. Pri tem pa izberi okusne in kvalitetne domače testenine. Lahko izbiraš med različnimi širinami in debelinami testenin. Izberi takšne, da bo obrok točno tak, kot si ga želiš.

Tagliatelle amalfitane s piščancem in slanino

SESTAVINE:

2 žlici Anfosso ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica masla
1 čebula, drobno sesekljana
1 velik strok česna, drobno nariban
200 ml smetane
100 g mascarponeja
75 g parmigiano reggiano, drobno naribanega
1 piščančja jušna kocka
2 kuhani piščančji prsi (približno 210 g)
8 rezin kuhane slanine (približno 25 g), grobo narezane
250 g Pasta di Aldo tagliatelle amalfitane jajčne testenine
¼ majhnega šopka peteršilja, drobno sesekljanega
zelena solata, dve porciji

PRIPRAVA:

  1. V srednji ponvi na majhnem ognju segrej ekstra deviško oljčno olje Anfosso in maslo, dodaj čebulo in jo praži 10 minut, oziroma dokler se ne zmehča in postekleni.
  2. Dodaj česen in ga praži še 2 minuti.
  3. Prilij smetano, mascarpone, parmigiano reggiano in piščančjo jušno osnovo. Premešaj in dodaj kuhanega piščanca in slanino, da se segrejeta.
  4. Medtem skuhaj testenine po navodilih na embalaži.
  5. Prihrani 100 ml vode za testenine.
  6. Testenine stresi v kremno omako in toliko vode, da se zrahljajo.
  7. Začini s črnim poprom. Potresi s peteršiljem in postreži z zeleno solato.

KAJ SO TAGLIATELLE AMALFITANE?

Naše tagliatelle amalfitane so ročno pripravljene jajčne testenine. So ploščate širine 7 mm. Primerne so za vse tipe omak. Domače testenine so pripravljene zgolj iz jajc in durum pšenične moke. Postopek priprave je zelo natančen. Najprej se testo previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Vse testenine Pasta di Aldo odlično vpijajo omake in pri kuhanju močno povečajo volumen.