Energijska vrednost | 1564 kJ/ 370 kcal |
Maščobe | 5,6 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 61 g |
- od tega sladkorji | 1,1 g |
Proteini | 16 g |
Sol | 0,16 g |
Pasta di Aldo
TAGLIATELLE AMALFITANE jajčne testenine 250g
ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE
Tagliatelle Amalfitane so ploščate testenine širine 7 mm in so oblika, ki je med klasičnimi tagliatellami in pappardellami. Niso preširoke in ne preozke. Odlične so za omake z mediteranskimi sestavinami, na primer z olivami, kaprami ali paradižniki. Valjane testenine so pripravljene zgolj iz jajc in durum pšeničnega durum zdroba ter sušene na zraku na nizki temperaturi. Testenine Pasta di Aldo odlično vpijajo in zadržujejo omake, pri kuhanju pa bogato povečajo volumen.
MARCHE
32% jajc
durum pšenična moka
DEBELINA: 0,8- 1,2 mm
ŠIRINA: 7 mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 4/6 min
100g testenin zadostuje za dve osebi
Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 5,50 eur
Sestavine
Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%
Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote.
TAGLIATELLE AMALFITANE jajčne testenine 250g
Hranilna vrednost /100g