Pizza z ocvirki in ricotto

Ocvirki navadno niso nekaj, kar bi si zamišljali na pizzi. Pa vendar, v Napoliju je kombinacija ocvirkov, ricotte di buffala in in dimljene provole nekaj povsem običajnega. Zakaj ne bi poskusili nove kombinacije - pizza z ocvirki in ricotto? Takšna pizza je lahko tudi odličen prigrizek, ki ga ponudiš h kozarcu dobrega italijanskega vina in presenetiš prijatelje. Uživaj v novih, gurmanskih okusih!

Pizza z ocvirki in ricotto recept

SESTAVINE ZA PRIPRAVO TESTA

1 kg moke tip 00 Pizza Napoletana Le 5 Stagioni
600 - 700 ml vode
2 g suhega pivskega kvasa
30 g soli

SESTAVINE ZA NADEV

0.5 kg hrustljavih ocvirkov brez masti
250g ricotte
žlica kisle smetane (zmešaj z ricotto)
sveže mlet poper

PRIPRAVA TESTA
1. Izberi primerno posodo in v njej zmešaj vodo in sol.
2. Dodaj skodelico moke in zmešaj.
3. Primešaj suh pivski kvas in preostanek moke.
4. Dobro premesi (cca 10 min) in oblikuj hlebček. Pusti počivat 10 min.
5. Hlebček razdeli na 3-4 dele in oblikuj majhne hlebče. Izberi posodo z ravnim dnom, pomokaj in pokrij s folijo za živila. Postavi v hladilnik za 16-20 ur.
6. Testo vzami iz hladilnika in pusti, da se ogreje na sobno temperaturo.
7. Pripravi pomokano površino in na njej raztegni testo. Pizzo premaži s kremno ricotto in posuj s hrustljavimi ocvirki brez masti. Peci 1 min na 350° C

Naši ocvirki so italijanskega porekla iz EMILIE ROMAGNE. Preverite ponudbo TU