Praznični december je čas za druženje s prijatelji in okusne aperitive z mehurčki in kreativnimi sladkimi in slanimi prigrizki. O panettonih navadno razmišljamo kot o sladici. Pa vendar, ali ste vedeli, da jih lahko uporabiti tudi v kombinacijah s slanimi sestavinami? Za vas imamo imenitno idejo za sladko-slane crostine s panettonom in dimljenim lososom, ki se bodo odlično prilegli k hladnemu kozarčku prosecca. Preverite recept!
Sestavine za 4 osebe:
300g Klasični panettone z rozinami in kandirano pomarančo
250g dimljenega lososa
1 limona
poper
ekstra deviško oljčno olje Anfosso
Priprava
1. Panettone narežemo na tanke rezine in popečemo.
2. V skodelici zmešamo ekstra deviško oljčno olje, dodamo naribano limonino lupinico in sveže mlet poper.
3. Popečen panettone nadevamo z rezinami lososa in prelijemo z začinjenim oljčnim oljem.
Zraven postrežemo kozarček Astoria prosecca Asolo Superiore extra brut Fano
DOBER TEK!
Avtor recepta: Loison panettoni