Testenine z gratiniranimi inčuni in panettonom

Junij je pred vrati in zagotovo že vsi razmišljamo o poletju. Tudi na krožnikih! Za vas smo pripravili odličen recept, kombinacijo sladkastih okusov severa in poletnih okusov mediterana - paccheri testenine z gratiniranimi inčuni in panettonom. Dokaz, da panettone ni samo praznična zimska sladica, temveč razvada za vsak trenutek leta, ki jo z domišljijo in pravimi sestavinami lahko spremenimo v pravo kulinarično specialiteto. Jed je preprosta in hitra za pripravo in zagotovo boste z njo presenetili vse za mizo.

paccheri-testenine-z-incuni-in-penettonom

Testenine z gratiniranimi inčuni in panettonom

SESTAVINE za 4 osebe
320 g testenin paccheri
100 g Panettone z mandarino iz Sicilije
300 g brokolija
200 g očiščenih svežih inčunov ali očiščenih inčunov v soli
30 g inčunov v ekstra deviškem oljčnem olju
1 pomaranča
Ekstra deviško olivno olje
Sol in črni poper

paccheri-testenine-z-incuni-in-penettonom

PRIPRAVA
1. Brokoli blanširamo v slani vodi in na hitro ohladimo v posodi z ledeno vodo, da se zaustavi nadalnje kuhanje.
2. V manjšo ponev dodamo olje in prepražimo cel česen. Dodamo inčune v ekstra deviškem oljčnem olju. Pražimo, dokler se popolnoma ne raztopijo v omako. Ko zaključimo, odstranimo česen.
3. Sveže inčune potresemo s panettonom v prahu in jih na segreti ponvi popražimo s strokom česna.
V kolikor uporabljamo soljene inčune, jih prej očistimo: speremo sol, razpremo in odstranimo kosti.
4. Pomarančo narežemo na majhne kocke.
5. Pacchere skuhamo al dente v slani vodi in jih odcedimo.
6. V ponvi, v kateri smo popekli inčune, zmešamo omako iz inčunov, brokoli in testenine. Razporedimo jih na krožnik, dodamo pomarančo in gratinirane inčune. Okrasimo z mrvicami drobljenega panettona, popečenega na maslu in naribano pomarančno lupinico.

Buon Appetito!

Več kreativnih receptov s panettoni najdete tu.

paccheri-testenine-z-incuni-in-penettonom