PRAZNIČNA PESTO SMREČICA

Praznična pesto smrečica je super, okusen, praznični italjanski recept! Recept vam bo zagotovo uspel in je lahko predjed božične večerje. Potrebujete le nekaj sestavin in praznična pesto smrečica bo pečena!

*Vse sestavine lahko dozirate poljubno (po svojem okusu).

SESTAVINE:

-Dve plasti listnatega testa
-Kozarček zelenega pesta z baziliko Anfosso Genovese DOP
-Parmezan: Parmigiano Reggiano DOP
-Sveži češnjevi paradižniki

PRIPRAVA:

1. Najprej na peki papirju razgrnemo eno plast listnatega testa.
2. Premažemo jo s pestom (nekaj žlic pesta), po svojem okusu.
3. Po vrhu potresemo parmezan (prbl. eno pest), po svojem okusu.
4. Pokrijemo čez drugo plast testa.
5. Z nožom izrežemo testo v obliki smrečice (lahko tudi v kakšni drugi).
6. Vsako "vejo" smrečice zavijemo navzven, da nastanejo "veje", kot nekakšne spiralaste palčke.
7. "Smrečico" damo na pekač in v pečico.
8. Pečemo na 200 stopinjah 15 min.
9. Vzamemo iz pekača in okrasimo s svežimi paradižniki in baziliko.

Praznična smrečica je pripravljena! Prižgemo si svojo najljubšo božično pesem (mi smo prižgali Rockin Around The Christmas Tree by Brenda Lee) in uživali v italjanskih okusih.

KLIKNI: Za lažjo predstavo ti prilagamo link do posnetka priprave.

DOBER TEK IN PRELEPE PRAZNIKE!

PRAZNIČNA PESTO SMREČICA