Papardelle arrabbiata

Italijanske testenine Pappardelle z omako Arrabbiata so popolna izbira za pravo italijansko vzdušje! So tako zelo okusne, da jih lahko pripravite za nedeljsko kosilo in dovolj enostaven za obrok med tednom. Preproste sestavine, malo priprave in kratek čas kuhanja, ki vseeno ponuja pravo gurmansko doživetje! Pripravi papardelle arrabbiata in uživaj v italijanski kulinariki!

Kaj so testenine Pappardelle?

Testenine Pappardelle so ploščate testenine širine 1,2 cm. Izvirajo iz Toskane in so primerne za omake polnih in bogatih okusov. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen.

Kaj je omaka Arrabbiata?

Arrabbiata v italijanščini pomeni "jezen". Ime je nekako prilagojeno sestavinam, ker je zelo pikantna. Vsebuje paradižnik, česn in čili v oljčnem olju.

Papardelle arrabbiata

SESTAVINE:

-Pappardelle testenine Pasta di aldo
-Konzerva paradižnikovih pelatov La Carmela
-Ekstra deviško oljčno olje iz Ligurije
-Majhna čebula
-Strok česna
-rdeča paprika
-Anfosso fileti inčunov
-La Carmela paradižnikova passata
-Sveža bazilika in peteršilj
-Zelenjavna jušna osnova
-Morska sol
-Burrata

PRIPRAVA:

  1. V srednje veliki kozici segrejemo Anfosso ekstra deviško oljčno olje.
  2. Ko se segreje, dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni nato pa jo potresemo s ščepcem soli.
  3. Dodamo česen, zmleto papriko oziroma čili in inčune. Premešamo in pustimo vse skupaj še kakšno minuto, da česen zadiši.
  4. Dodamo paradižnikove pelate in zelenjavno jušno osnovo ter mešamo, dokler paradižnik ne zavre.
  5. Nazadnje dodamo zmečkan paradižnik, sveža zelišča in nekaj dodatnih zmletih čilijev oz. paprike.
  6. Omaka naj vre približno 10 minut.
  7. Medtem ko se omaka kuha, skuhamo testenine pappardelle, jih odcedimo in odložimo v velik lonec.
  8. Poskusimo omako in po potrebi dodam še sol ali druge začimbe. Inčuni bodo dodali nekaj soli, zato ne pretiravajte s soljo.
  9. Ko je omaka začinjena, jo lahko postrežemo ali še dodatno zmeljemo. Z mešalnikom previdno mešamo omako, dokler ne doseže želene gostote. Z žlico prelijemo omako po rezancih v posodi. Pripravimo globoke krožnike za serviranje in porcijsko razdelimo testenine. Na vrh položimo nekaj burrate, posujemo s čilijem, kančkom ekstra deviškega oljčnega olja in nekaj vejicami sveže bazilike.

Dober tek!