Kulinarika italijanske pokrajine Abruzzo

Poznaš italijansko pokrajino Abruzzo? Njena lega je na vzhodni strani italijanskega škornja. Abruzzo obkroža Apeninsko gorovje, zelena hribovja in Jadransko morje. Mesteca so tu majhna, zgodovinska z zelo ozkimi ulicami. Lahko bi rekli, da malo spominjajo na slovenski Kras. Tu je življenje še vedno zelo umirjeno, z veliko ohranjenih domačih obrti.

Domače je najboljše! Tu prevladujejo domače obrti, lokalna in kakovostna hrana. Prodajalci/kmetje se nekajkrat tedensko z majhnim tovornjakom, polnim dobrot, ustavijo na glavnem mestnem trgu in prodajajo svoje pridelke. Tudi nakupovanje v trgovinicah, ki se skrivajo za kamnitimi pročelji, ima svoj čar. Ko govorimo o Italiji, takoj pomislimo na kulinariko. V tej pokrajini prevladujejo suhe mesnine, siri, testenine in vina. Vedno več povpraševanja po lokalni hrani prihaja iz okoliških mest.

Butična znamka DiVito

Izbrane specialitete Di Vito prihajajo iz edinstvene pokrajine Abruzzo, ki se nahaja na vzhodni strani italijanskega škornja. Obkrožajo jo Apenini, zelena hribovja in Jadransko morje. Ena izmed glavnih panog na tem področju je pridelava ekstra deviškega oljčnega olja in zelenjave, ki ima zahvaljujoč podnebju bogat in poln okus. Glavni produkti Di Vita so oljčno olje in antipasti v ekstra deviškem oljčnem olju, pridelani iz sveže zelenjave.

V naši spletni trgovini OKUSI ITALIJE lahko izbiraš med široko ponudbo DiVito ekstra deviških oljčnih olj in vloženin.

-Shitake gobice v oljčnem olju
-Česnovi vršički v oljčnem olju
-Bela čebula v oljčnem olju
-Korenček in rdeča pesa v oljčnem olju
-Nefiltrirano ekstra deviško oljčno olje
-Premium ekstra deviško oljčno olje
-Baby oljčno olje
-Aromatizirana ekstra deviška oljčna olja:
rožmarin, jurčki, čili, limona in beli tartuf

KLIKNI TU IN IZBERI