Jesenska rižota z jurčki in Carnaroli rižem

Narava se je odela v prelepe barve in povsod v gozdu prijetno diši po plodovih jeseni. Letos nas je še posebaj bogato obrodila z gobami, zato naj tudi na vaši mizi zadiši po jesenskih dobrotah. Pripravite odličen gurmanski obrok - jesenska rižota z jurčki in Carnaroli rižem, s katerim boste vedno pripravili vrhunsko italijansko kremasto rižoto.

Jesenska rižota z jurčki in Carnaroli rižem

SESTAVINE:

280 g riža Carnaroli
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja 100% italijanskega porekla
200 ml suhega belega vina
1,5 litra zelenjavne jušne osnove AROMY Brodo mio 1
200 g očiščenih jurčkov
1 žlica česna in šalotke
sesekljan peteršilj
sol
poper

PRIPRAVA:

  1. Najprej pripravimo jušno osnovo po navodilih.
  2. Na olju popražimo šalotko in česen, dodamo riž in ga na hitro popražimo. Zalijemo z belim vinom in pustimo, da med mešanjem izhlapi. Dodamo narezane gobe in podušimo.
  3. Zalijemo z vročo jušno osnovo in po potrebi med kuhanjem dodajamo postopoma z zajemalko. Kuhamo 14 - 16 minut.
  4. Posolimo in popopramo, potresemo s sesekljanim petršiljem.
  5. Na koncu lahko po rižoti potresete sir parmigiano reggiano DOP za še bolj gurmanski obrok.

Hiter jesenski gurmanski obrok je pripravljen!