Energijska vrednost | 1564 kJ/ 370 kcal |
Maščobe | 5,6 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 61 g |
- od tega sladkorji | 1,1 g |
Proteini | 16 g |
Sol | 0,16 g |
Pasta di Aldo
TONNARELLI jajčne testenine 250g
ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE
Tonnarelli so testenine, podobne špagetom, vendar debelejše in kvadratne oblike. So značilne za regijo Lazio v Italiji. Tradicionalno jih kombinirajo z bogatimi mesnimi omakami, odlične pa so tudi za ribje, zelenjavne ali pesto omake. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Špagete se suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju povečajo volumen. Tonnarelli cacio e pepe so verjetno najbolj znani.
tradicija RIMSKE kuhinje
32% jajc
durum pšenična moka
DEBELINA: 2,1 - 2,3 mm
ŠIRINA: 2,5 mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (1 liter na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 6/8 min
100g testenin zadostuje za dve osebi
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 5,5 eur
Sestavine
Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%
Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote.
TONNARELLI jajčne testenine 250g
Hranilna vrednost /100g