Pasta di Aldo

TONNARELLI jajčne testenine 250g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE


Tonnarelli so testenine, podobne špagetom, vendar debelejše in kvadratne oblike. So značilne za regijo Lazio v Italiji. Tradicionalno jih kombinirajo z bogatimi mesnimi omakami, odlične pa so tudi za ribje, zelenjavne ali pesto omake. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Špagete se suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju povečajo volumen. Tonnarelli cacio e pepe so verjetno najbolj znani.


tradicija RIMSKE kuhinje
32% jajc
durum pšenična moka


DEBELINA: 2,1 - 2,3 mm
ŠIRINA:
2,5 mm

5,50 € Cena:
5 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (1 liter na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 6/8 min

100g testenin zadostuje za dve osebi

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 5,5 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

TONNARELLI jajčne testenine 250g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1564 kJ/ 370 kcal
Maščobe5,6 g
- od tega nasičene maščobe1,8 g
Ogljikovi hidrati61 g
- od tega sladkorji1,1 g
Proteini16 g
Sol0,16 g