Energijska vrednost | 1578 kJ/ 373 kcal |
Maščobe | 5,5 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,7 g |
Ogljikovi hidrati | 64 g |
- od tega sladkorji | 0,4 g |
Proteini | 15 g |
Sol | 0,46 g |
Pasta di Aldo
CHITARRINE jajčne testenine s sipinim črnilom 100g
ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE
Chitarrine so ploščate testenine, podobne špagetom, vendar štirioglate v preseku. Izvirajo iz Abruzza in se odlično kombinirajo z morskimi sadeži in ribjimi jedmi ter zelenjavo. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Oblika testenin je ime dobila po orodju, s katerim jih izdelujejo in je podobno napetim kitarskim strunam. Špagete se suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju povečajo volumen. Chitarrine s sipinim črnilom so res nekaj posebnega. Ko jih potopimo v vrelo vodo postane voda intenzivno črne barve z in zadiši po aromi črne sipe.
tipična oblika iz ABRUZZA
32% jajc
durum pšenična moka
DEBELINA: 1,8 - 2,1 mm
ŠIRINA: 2mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 4/6 min
100g testenin zadostuje za dve osebi
Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 3,60 eur
Sestavine
Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%, črnilo sipe (sipina žleza, sol, voda) 2%
Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote.
CHITARRINE jajčne testenine s sipinim črnilom 100g
Hranilna vrednost /100g