Pasta di Aldo

CHITARRINE jajčne testenine s sipinim črnilom 100g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE


Chitarrine so ploščate testenine, podobne špagetom, vendar štirioglate v preseku. Izvirajo iz Abruzza in se odlično kombinirajo z morskimi sadeži in ribjimi jedmi ter zelenjavo. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Oblika testenin je ime dobila po orodju, s katerim jih izdelujejo in je podobno napetim kitarskim strunam. Špagete se suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju povečajo volumen. Chitarrine s sipinim črnilom so res nekaj posebnega. Ko jih potopimo v vrelo vodo postane voda intenzivno črne barve z in zadiši po aromi črne sipe


tipična oblika iz ABRUZZA
32% jajc
durum pšenična moka


DEBELINA: 1,8 - 2,1 mm
ŠIRINA:
2mm


3,60 € Cena:
3 60 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

100g testenin zadostuje za dve osebi

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 3,60 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%,  črnilo sipe (sipina žleza, sol, voda) 2%


Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

CHITARRINE jajčne testenine s sipinim črnilom 100g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1578 kJ/ 373 kcal
Maščobe5,5 g
- od tega nasičene maščobe1,7 g
Ogljikovi hidrati64 g
- od tega sladkorji0,4 g
Proteini15 g
Sol0,46 g