Pri peki sladic je pomembna iznajdljivost. Preden začnemo s pripravo, po hladilniku pobrskajmo po sestavinah in si zamislimo različne kombinacije. Bananin kruh s koščki čokolade bo zagotovo odlična izbira, saj je priprava hitra in enostavna. Okus pa vam bo zagotovo všeč.
SESTAVINE za bananin kruh s koščki čokolade
-125g mehkega masla
-100g rjavega sladkorja
-1 žlička vanilijeve arome ali nariban strok vanilije
-2 jajci
-pol kozarčka M&G ekstra džema banana
-225g mehke pšenične moke tip 00 za pecivo
-1 žlička pecilnega praška
-1 žlčka sode bikarbone
-1 žlička mletega cimeta
-1 banana narezana na kolobarje za okras (po želji)
-BIO čokolada temna 72% (posip na koncu)
-Nekaj masla za namastitev pekača
POSTOPEK
- Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V večjo posodo stresemo mehko pšenično moko tip 00 za pecivo, dodamo cimet, pecilni prašek in sodo bikarbono. Pekač dobro premažemo z maslom.
- V posodi z mešalnikom zmešamo maslo, sladkor, dodamo obe jajci, pol stekleničke M&G ekstra džema banana in vanilijev ekstrakt. Mešamo pribljižno 2 minuti.
- Hitrost mešanja mešalnika zmanjšamo na minimalno in postopoma po žlicah dodajamo suhe sestavine (moka, soda, cimet in pecilni prašek).
- Mešanico testa vlijemo v predhodno namaščen pekač. Bananin kruh pečemo pribljižno 60 min. Če je kruh pečen preverimo tako, da s konico noža zarežemo v kruh, ta mora ostati čista.
- Kruh vzamemo iz pečice, pustimo pribljižno 10 min, da se malo ohladi. Kasneje ga damo ven iz pekača in po želji čez posujemo oziroma položimo koščke BIO temne čokolade 72% ali kolobarje narezane banane.
- Ohlajen kruh narežemo, poljubno okrasimo in serviramo.