BANANIN KRUH S KOŠČKI ČOKOLADE

Pri peki sladic je pomembna iznajdljivost. Preden začnemo s pripravo, po hladilniku pobrskajmo po sestavinah in si zamislimo različne kombinacije. Bananin kruh s koščki čokolade bo zagotovo odlična izbira, saj je priprava hitra in enostavna. Okus pa vam bo zagotovo všeč.

BANANIN KRUH S KOŠČKI ČOKOLADE

SESTAVINE za bananin kruh s koščki čokolade

-125g mehkega masla
-100g rjavega sladkorja
-1 žlička vanilijeve arome ali nariban strok vanilije
-2 jajci
-pol kozarčka M&G ekstra džema banana
-225g mehke pšenične moke tip 00 za pecivo
-1 žlička pecilnega praška
-1 žlčka sode bikarbone
-1 žlička mletega cimeta
-1 banana narezana na kolobarje za okras (po želji)
-BIO čokolada temna 72% (posip na koncu)
-Nekaj masla za namastitev pekača

POSTOPEK

  1. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V večjo posodo stresemo mehko pšenično moko tip 00 za pecivo, dodamo cimet, pecilni prašek in sodo bikarbono. Pekač dobro premažemo z maslom.
  2. V posodi z mešalnikom zmešamo maslo, sladkor, dodamo obe jajci, pol stekleničke M&G ekstra džema banana in vanilijev ekstrakt. Mešamo pribljižno 2 minuti.
  3. Hitrost mešanja mešalnika zmanjšamo na minimalno in postopoma po žlicah dodajamo suhe sestavine (moka, soda, cimet in pecilni prašek).
  4. Mešanico testa vlijemo v predhodno namaščen pekač. Bananin kruh pečemo pribljižno 60 min. Če je kruh pečen preverimo tako, da s konico noža zarežemo v kruh, ta mora ostati čista.
  5. Kruh vzamemo iz pečice, pustimo pribljižno 10 min, da se malo ohladi. Kasneje ga damo ven iz pekača in po želji čez posujemo oziroma položimo koščke BIO temne čokolade 72% ali kolobarje narezane banane.
  6. Ohlajen kruh narežemo, poljubno okrasimo in serviramo.