Energijska vrednost | 1564 kJ/ 370 kcal |
Maščobe | 5,6 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 61 g |
- od tega sladkorji | 1,1 g |
Proteini | 16 g |
Sol | 0,16 g |
Pasta di Aldo
TAGLIATELLE jajčne testenine 100g
ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE
Tagliatelle so ploščate testenine širine 4 mm. Primerne so za vse tipe omak, tradicionalno pa jih postrežemo z ragu alla bolognese ali bolonjsko omako. Domače testenine so pripravljene zgolj iz jajc in durum pšenične moke. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen.
MARCHE
32% jajc
durum pšenična moka
najboljše za bolonjsko omako
DEBELINA: 0,7 - 1,1 mm
ŠIRINA: 4 mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 4/6 min
100g testenin zadostuje za dve osebi
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 3,10 eurSestavine
Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%
Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote.
TAGLIATELLE jajčne testenine 100g
Hranilna vrednost /100g