Energijska vrednost | 196,9 kJ/ 471 kcal |
Maščobe | 0,10 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,01 g |
Ogljikovi hidrati | 0,55 g |
- od tega sladkorji | 0,0 g |
Proteini | 5,53 g |
Sol | 1,35 g |
Marini tartufi
Celi črni tartufi 25g
Celi črni tartufi (Tuber aestivum Vitt.) so intenzivnega vonja in okusa. Gomolje se nabira od maja do decembra. Črni tartufi rastejo nekaj centimetrov pod površjem v simbiozi v listnatih, pa tudi v borovih gozdovih. Odlično so prilegajo k polenti s sirom, testeninam, rižotam, smetanovim omakam in jajcem. Dodamo jih lahko tudi mesnim in ribjim jedem.
iz pokrajine MARCHE
In stock
Podrobnosti
Tartufi so že stoletja znani kot kralji gastronomije. Poznamo okoli 63 vrst različnih tartufov. V Italiji je prisotnih 25 vrst, od tega zgolj 9, ki so užitne. V grobem se delijo na črne in bele tartufe. Nabira se jih zgodaj zjutraj ali zvečer in uporablja čim bolj sveže. Značilno je, da prevzemejo barvo in okus drevesa in tal ob katerem rastejo. Črni tartuf pobiramo od maja do decembra. Imenujemo ga tudi poletni tartuf. Je značilne črne barve s svetlejšo notranjostjo.
Črni tartufi so okrogle oblike od velikosti oreha do pomaranče. Njihova največja teža je do 1 kg. Rezane črne tartufe lahko hranimo v oljčnem ali sončničnem olju.
Sestavine
90% črni tartuf (Tuber aestivum Vitt.), voda in sol.
Lahko vsebuje sledi GLUTENA, MLEKA, OREŠČKOV ali INČUNOV.
Ne vsebuje barvil in konzervansov.
Po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v treh dneh.
Celi črni tartufi 25g
Hranilna vrednost /100g