Pasta di Aldo

TAGLIATELLE jajčne testenine 250g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE


Tagliatelle so ploščate testenine širine 4 mm. Primerne so za vse tipe omak, tradicionalno pa jih postrežemo z ragu alla bolognese ali bolonjsko omako. Domače testenine so pripravljene zgolj iz jajc in durum pšenične moke. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen.


MARCHE
32% jajc
durum pšenična moka
najboljše za bolonjsko omako


DEBELINA: 0,7 - 1,1 mm 
ŠIRINA:
4 mm

5,50 € Cena:
5 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

100g testenin zadostuje za dve osebi

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 5,5 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

TAGLIATELLE jajčne testenine 250g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1564 kJ/ 370 kcal
Maščobe5,6 g
- od tega nasičene maščobe1,8 g
Ogljikovi hidrati61 g
- od tega sladkorji1,1 g
Proteini16 g
Sol0,16 g