Energijska vrednost | 1564 kJ/ 370 kcal |
Maščobe | 5,6 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 61 g |
- od tega sladkorji | 1,1 g |
Proteini | 16 g |
Sol | 0,16 g |
Pasta di Aldo
PAPPARDELLE jajčne testenine 250g
ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE
Pappardelle so ploščate testenine širine 1,2 cm. Izvirajo iz Toskane in so primerne za omake polnih in bogatih okusov, na primer mesni ragu. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Široke rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen.
oblika značilna za TOSKANO
32% jajc
durum pšenična moka
DEBELINA: 0,8 – 1,2 mm
ŠIRINA: 12 mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 4/6 min
100g testenin zadostuje za dve osebi
Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 5,50 eur
Sestavine
Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%
Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote.
PAPPARDELLE jajčne testenine 250g
Hranilna vrednost /100g