Pasta di Aldo

TAGLIATELLE jajčne testenine s tartufi 250g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE S TARTUFI


Tagliatelle so ploščate testenine širine 4 mm in izvirajo iz Toskane. Valjane testenine so pripravljene zgolj iz jajc, durum pšenične moke, dodali pa smo jim tudi tartuf. Ker se rezance suši na zraku na nizki temperaturi, ohranijo vse svoje pristne arome. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen. Tagliatelle s tartufi lahko postrežete zgolj z maslom, ali pa dodate tartufato ali omako iz jurčkov. 


MARCHE
32% jajc
durum pšenična moka
TARTUFI


DEBELINA: 0,7 - 1,1 mm 
ŠIRINA: 
4 mm


6,50 € Cena:
6 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

100g testenin zadostuje za dve osebi

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 6,5 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%, krema črnega poletnega tartufa 3% (Tuber aestivum Vitt. 50%, sol, voda).

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

TAGLIATELLE jajčne testenine s tartufi 250g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1512 kJ/ 358 kcal
Maščobe4,6 g
- od tega nasičene maščobe1,6 g
Ogljikovi hidrati62 g
- od tega sladkorji1,4 g
Proteini15 g
Sol0,15 g