Marini tartufi

Tartufata s črnim tartufom 80g

Omaka tartufata s črnimi tartufi (Tuber aestivum Vitt.) je pripravljena iz črnih tartufov, šampinjonov in oliv. Odlično se poda k polenti s sirom, rižotam, testeninam, dodamo jo lahko v kremne smetanove omake in namaze. Prilega se tudi k jajčnim omletam, odlična je na crostinih in v briju z mascarpone tartufovo kremo.


iz pokrajine MARCHE


7,84 € Cena:
7 84 Cena:

In stock

Podrobnosti

Tartufi so že stoletja znani kot kralji gastronomije. Poznamo okoli 63 vrst različnih tartufov. V Italiji je prisotnih 25 vrst, od tega zgolj 9, ki so užitne. V grobem se delijo na črne in bele tartufe. Nabira se jih zgodaj zjutraj ali zvečer in uporablja čim bolj sveže. Značilno je, da prevzemejo barvo in okus drevesa in tal ob katerem rastejo. Črni tartuf pobiramo od maja do decembra. Imenujemo ga tudi poletni tartuf. Je značilne črne barve s svetlejšo notranjostjo. 

 

Sestavine

šampinjoni (Agaricus bisporus), ekstra deviško oljčno olje, črne olive, črni tartuf (Tuber aestivum Vitt.) 3%, zelišča in aromatične začimbe, kapre, INČUNI, arome.
Lahko vsebuje sledi MLEKA, GLUTENA, OREŠKOV.

Po odprtju hraniti v hladilniku, prekriti z oljem in porabiti v treh dneh. 

Tartufata s črnim tartufom 80g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1454 kJ/ 347 kcal
Maščobe34 g
- od tega nasičene maščobe5,55 g
Ogljikovi hidrati0,55 g
- od tega sladkorji0,5 g
Proteini3,31 g
Sol1,65 g