< -1

Left

Linguine - jajčne testenine, rezanci
< -1

Left

Jajčne testenine iz durum pšeničnega zdroba linguine

Pasta di Aldo

LINGUINE jajčne testenine 250g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE


Linguine so ploščate testenine širine 2,5 mm. Oblika izvira iz ligurije, tradicionalno pa se najbolj podajo k ribjim jedem, morskim omakam in pestu. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba in sušene na zraku, po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju povečajo volumen.


tipična oblika iz LIGURIJE
32% jajc
durum pšenična moka

DEBELINA:
0,7 - 1,1mm
ŠIRINA:
2,5 mm

5,50 € Cena:
5 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

100g testenin zadostuje za dve osebi

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 5,50 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

LINGUINE jajčne testenine 250g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1564 kJ/ 370 kcal
Maščobe5,6 g
- od tega nasičene maščobe1,8 g
Ogljikovi hidrati61 g
- od tega sladkorji1,1 g
Proteini16 g
Sol0,16 g