Principato di Lucedio

RIŽ CARNAROLI za rižoto 1000g

Najboljši riž za pripravo prave italijanske rižote je riž sorte carnaroli. Vsebuje več amiloze, sestavine škroba, zaradi katere med kuhanjem sredica riževega zrna ostane bolj čvrsta oz. al dente hkrati pa omogoča pripravo okusne in kremaste rižote.


Principato di Lucedio je historična lokacija pridelave italijanskega riža v Trinu (Vercelli), kjer na poljih nekdanjega cistercijanskega samostana že od 15. stoletja pridelujejo najkvalitetnejši italijanski riž. 


100% italijanskega porekla
za kremaste rižote
CARNAROLI

6,50 € Cena:
6 50 Cena:

In stock

Podrobnosti

Osnovni recept za pripravo kremaste rižote

Sestavine za 4 porcije:
- 320g riža carnaroli
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/2 dl belega suhega vina
- 1,2 l jušne osnove
- 1 majhna čebula
- ščepec soli
- 10g masla
- 2 žlici ribanega sira Grana Padano ali Parmigiano Reggiano

Priprava:
1. Segrejte jušno osnovo in jo postavite ob stran.
2. V veliki posodi na nizkem ognju segrejte olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo, na hitro popražite, posolite. Dodajte zajemalko jušne osnove in pražite 3-4 min. Čebula se ne sme zažgati in porjaveti.
3. Dodajte riž in med mešanjem pražite 3 min. Dodajte vino. Ko je vino izhlapelo, prelijte riž z jušno osnovo in kuhajte 12-13 min. Med kuhanjem občasno premešajte in po potrebi dodajte zajemalko po zajemalko jušne osnove, da dobite kremasto 'al dente' rižoto.
4. Po potrebi posolite. Na koncu ponev odstavite z ognja in vmešajte maslo ter parmezan. 

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 6,5 eur

Sestavine

riž carnaroli.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Poreklo riža: 100% Italija

RIŽ CARNAROLI za rižoto 1000g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1696 kJ / 399 kcal
Maščobe0,2 g
- od tega nasičene maščobe0,6 g
Ogljikovi hidrati90 g
Prehranske vlaknine0,6 g
Proteini8,2 g