Energijska vrednost | 1361 kJ/ 331 kcal |
Maščobe | 35 g |
- od tega nasičene maščobe | 5 g |
Proteini | 2,1 g |
Sol | 2,2 g |
Anfosso
INČUNI v soli 580g
Sveži slani inčuni v soli so specialiteta iz Italije, konzerviranje rib v soli pa je eden najstarejših načinov ohranjanja dolgotrajne svežine rib. Malce večje sardone očistijo in zložijo v plasteh s soljo v posodo. Po 60 dneh so pripravljeni za uporabo.
Inčune jemljemo iz posode po plasteh. Očistimo sol ali pa jih razsolimo z namakanjem v vodi (2-3h) - odvisno od slanosti, ki jo želimo. Dobro osušimo s papirnato brisačko in odstranimo sredinsko kost. Pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo na brusketah ali pa jih uporabimo za pripravo najrazličnejših omak, paštete s česnom in kaprami, ter dodamo na testenine, solate ali pizze.
LIGURIJA
sveži inčuni
100% naravni
tradicionalna priprava
In stock
Sestavine
Inčuni (Engraulis encrasicolus L.), sol, voda.
BREZ GLUTENA
Po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v nekaj dneh.
INČUNI v soli 580g
Hranilna vrednost /100g