Anfosso

INČUNI v soli 580g

Sveži slani inčuni v soli so specialiteta iz Italije, konzerviranje rib v soli pa je eden najstarejših načinov ohranjanja dolgotrajne svežine rib. Malce večje sardone očistijo in zložijo v plasteh s soljo v posodo. Po 60 dneh so pripravljeni za uporabo. 


Inčune jemljemo iz posode po plasteh. Očistimo sol ali pa jih razsolimo z namakanjem v vodi (2-3h) - odvisno od slanosti, ki jo želimo. Dobro osušimo s papirnato brisačko in odstranimo sredinsko kost. Pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo na brusketah ali pa jih uporabimo za pripravo najrazličnejših omak, paštete s česnom in kaprami, ter dodamo na testenine, solate ali pizze. 


LIGURIJA
sveži inčuni
100% naravni
tradicionalna priprava

11,60 € Cena:
11 60 Cena:

In stock

Sestavine

Inčuni (Engraulis encrasicolus L.), sol, voda.

BREZ GLUTENA

Po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v nekaj dneh. 

INČUNI v soli 580g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1361 kJ/ 331 kcal
Maščobe35 g
- od tega nasičene maščobe5 g
Proteini2,1 g
Sol2,2 g