Energijska vrednost | 938 kJ/224 kcal |
Maščobe | 1,6 g |
Ogljikovi hidrati | 20 g |
- od tega sladkorji | 20 g |
Prehranske vlaknine | 13 g |
Proteini | 19 g |
Sol | 1,1 g |
Aromy
BIO DEHIDRIRANA STEBELNA ZELENA 20g
ODVAJANJE VODE - MINERALI
100% naravna stebelna zelena iz ekološke pridelave, narejena s sušenjem na nizki temperaturi, s čimer se ohranijo vsi vitamini in minerali. Nov način kuhanja, ki omogoča, da kuhamo s "svežimi", prvovrstnimi sestavinami tudi takrat, ko sicer ni sezona za tovrstno zelenjavo. Prednost izdelka je tudi, da je zelenjava že nasekljana in pripravljena za kuhanje, s čimer prihranimo veliko časa.
RAW in VEGAN
brez dodanih arom
brez barvil in aditivov
brez soli in sladkorja
brez glutena
STEBELNA ZELENA je bogata z vitamini in minerali. Navadno se v kuhinji uporablja kot začimba, lahko pa jo uporabljamo tudi kot samostojno sestavino za pripravo jedi. Stebelna zelena je naravno bogata z natrijevimi solmi in je še posebaj primerna za diete z nizkimi vsebnostmi natrija, pri katerih lahko nadomesti sol. Idealna je za pripravo juh, dušenih jedi, omak za testenine in rižot.
Namočimo v hladni vodi za 10 min, lahko pa jo uporabimo tudi brez predhodnega namakanja.
In stock
Podrobnosti
RECEPT: Testenine s pestom iz stebelne zelene in orehov
Sestavine (za 4 osebe):
- 250g testenin
- 80g orehovih jedrc
- 1 strok česna
- 15g dehidrirane stebelne zelene
- 20g naribanega parmezana
- 20g pecorina
- olivno olje
- sol, poper
Priprava:
1. Stebelno zeleno namočimo v hladno vodo za 10 min. Odlijemo vodo z ročnim mešalnikom zmiksamo skupaj z orehi, česnom, parmezanom, olivnim oljem, poprom ter žlico ali dvema vode, v katerih so se kuhale testenine.
2. Kuhanim, še vročim testeninam dodamo pesto in premešamo. Postrežemo s sirom pecorino.
Sestavine
100% stebelna ZELENA iz ekološke pridelave.
Vsebuje zgolj naravno prisotne sladkorje in soli.
Certifikat: IT-BIO-015 in SI-EKO-003
BIO DEHIDRIRANA STEBELNA ZELENA 20g
Hranilna vrednost /100g