Energijska vrednost | 1188 kJ / 281 kcal |
Maščobe | 2,8 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,1 g |
Ogljikovi hidrati | 52,2 g |
- od tega sladkorji | 2,8 g |
Prehranske vlaknine | 2,7 g |
Proteini | 10,3 g |
Sol | 0,2 g |
TAGLIATELLE S PARADIŽNIKOM jajčne testenine 250g
VALJANE JAJČNE TESTENINE
Tagliatelle so ploščate testenine širine 4 mm. Pasta e Pomodoro testenine so pripravljene iz durum pšeničnega zdroba, paradižnika in svežih jajc. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen. Odlične so v kombinaciji z zelenjavnimi, morkimi in mesnimi omakami.
MARCHE
32% jajc
durum pšenični zdrob
PARADIŽNIK
DEBELINA: 0,7 - 1,1 mm
ŠIRINA: 4 mm
In stock
Podrobnosti
Kuhanje in priprava
V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine.
NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:
- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.
ČAS KUHANJA: 4/6 min
Pakiranje 250g zadostuje za 4 osebe.
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 6.5 eur
Sestavine
durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA, dvojni paradižnikov koncentrat 9% (paradižnikov koncentrat, sol).
Lahko vsebuje sledi jajc, zelene in mehkužcev (sipino črnilo).
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
TAGLIATELLE S PARADIŽNIKOM jajčne testenine 250g
Hranilna vrednost /100g