Energijska vrednost | 1454 kJ/ 347 kcal |
Maščobe | 34 g |
- od tega nasičene maščobe | 5,55 g |
Ogljikovi hidrati | 0,55 g |
- od tega sladkorji | 0,5 g |
Proteini | 3,31 g |
Sol | 1,65 g |
Marini tartufi
Tartufata s črnim tartufom 80g
Omaka tartufata s črnimi tartufi (Tuber aestivum Vitt.) je pripravljena iz črnih tartufov, šampinjonov in oliv. Odlično se poda k polenti s sirom, rižotam, testeninam, dodamo jo lahko v kremne smetanove omake in namaze. Prilega se tudi k jajčnim omletam, odlična je na crostinih in v briju z mascarpone tartufovo kremo.
iz pokrajine MARCHE
In stock
Podrobnosti
Tartufi so že stoletja znani kot kralji gastronomije. Poznamo okoli 63 vrst različnih tartufov. V Italiji je prisotnih 25 vrst, od tega zgolj 9, ki so užitne. V grobem se delijo na črne in bele tartufe. Nabira se jih zgodaj zjutraj ali zvečer in uporablja čim bolj sveže. Značilno je, da prevzemejo barvo in okus drevesa in tal ob katerem rastejo. Črni tartuf pobiramo od maja do decembra. Imenujemo ga tudi poletni tartuf. Je značilne črne barve s svetlejšo notranjostjo.
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 7,84 eur
Sestavine
šampinjoni (Agaricus bisporus), ekstra deviško oljčno olje, črne olive, črni tartuf (Tuber aestivum Vitt.) 3%, zelišča in aromatične začimbe, kapre, INČUNI, arome.
Lahko vsebuje sledi MLEKA, GLUTENA, OREŠKOV.
Po odprtju hraniti v hladilniku, prekriti z oljem in porabiti v treh dneh.
Tartufata s črnim tartufom 80g
Hranilna vrednost /100g