MOKA PIZZA MIX BREZ GLUTENA 500g

Iščete recept za najboljše testo za pizzo brez glutena? Preverite originalni italijanski Pizza mix - mešanico za pripravo testa za brezglutensko pico, ki vedno uspe! Zmes za pripravo pice je primerna za osebe s celiakijo in vse, ki so občutljivi na gluten. Preverite recept za najboljšo pico!


prava italijanska pica
BREZ GLUTENA

7,00 € Cena:
7 00 Cena:

In stock

Podrobnosti

RECEPT ZA PRIPRAVO PIZZE BREZ GLUTENA s PIZZA MIX mešanico

Čas vzhajanja: 30 - 40 min
Temperatura: 32°C

Sestavine:

  • 500 g moke za pizzo brez glutena
  • 420 g vode
  • 25 g olivnega olja
  • 7 g suhega ali 15 g svežega kvasa

Priprava:

  1. Zmešamo mlačno vodo in kvas.
  2. Ko je kvas pripravljen, ga dodamo v pizza mix mešanico, skupaj z vodo in olivnim oljem in zmešamo ter zgnetemo v mehko testo (10min).
  3. Dobimo mehko testo, ki ga oblikujemo z rahlo namaščenimi rokami.
  4. Testo razdelimo na hlebčke. Položimo jih na naoljen pekač, ne preblizu skupaj. Pokrite z vlažno krpo ali folijo za živila jih pustimo počivati in vzhajati 30-40min. 
  5. Vsak hlebček raztegnemo na dobro pomokani površini v disk.
  6. Pekač s pizzo postavimo na dno pečice, predhodno ogrete na 240-260°C in pečemo, dokler ni pica lepo zapečena.

1 zavitek pizza mixa brez glutena zadostuje za 4 pice.

Sestavine

koruzni škrob, krompirjev škrob, sol, vlaknine semen indijskega tropotca, grahova moka, sladkor, rastlinska vlakna (krompir, grah, riž, lan), prosena moka, sredstvo za zgostitev: hidroksipropilmetil celuloza, inulin, lanena moka, riževa moka, soda bikarbona, moka rožičevca, naravne arome, natrijev pirofosfat, dekstroza. 

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Moka je 100% pridelana in predelana s pomočjo obnovljivih virov - 100% zelena energija.

MOKA PIZZA MIX BREZ GLUTENA 500g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1410 kJ/332 kcal
Ogljikovi hidrati80 g
- od tega sladkorji2,5 g
Prehranske vlaknine1,5 g
Proteini1,6 g
Sol3,3 g
  • brez glutena

Sledite nam na Instagramu